/references/referenceItem/media/medium[header="1"][active="1"]
tomorrow

Kunstwerk Zonder Titel - Veenendaal

Gerealiseerd

Type object: openbaar kunstwerk
Naam: Zonder Titel
Bouwjaar: 1972
Kunstenaar: Herman van der Heide (1917-1998)
Gemeente: Veenendaal

Op het Boompjesgoed in Veenendaal stond vanaf de jaren ’70 de praktijkonderwijs locatie van de school voor beroepsonderwijs. De Christelijke Technische School later de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal (CSV). Deze locatie is als school in gebruik geweest tot 2011.

Als voormalig eigenaar van het gebouw schreef de gemeente Veenendaal een herontwikkelingsprijsvraag uit. Ingenious won de prijsvraag en ontwikkelde er 18 grondgebonden eengezinswoningen voor het sociale huursegment, 40 zorgappartementen voor Stichting Zideris voor mensen met een verstandelijke beperking en 2 kantoorgebouwen.

Op het voormalige schoolplein vond Ingenious Tomorrow een verborgen schat. Verkleurd, beschadigd en onder geklad stond daar het kunstwerk ‘Zonder Titel’ van kunstenaar Herman van der Heide. Ingenious Tomorrow greep in om het ruim 40 jaar oude kunstwerk een nieuwe toekomst te geven. Vanwege de waarde van dit cultureel erfgoed is het met trots weer zichtbaar gemaakt voor het publiek en behouden voor de toekomst.

Meer weten over dit kunstwerk van Herman van der Heide en de Van der Heidehof?

Lees hier aanvullende informatie.

Meer projecten

Bekijk ook deze projecten.